Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Sütéshez:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk az élesztőt felfutni (kb. 15 perc).
A sót elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk az élesztős tejet és a tejfölt, és jól kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben készítsük el a tölteléket.
A hagymát vágjuk apróra, és kevés olívaolajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is (a sajt kivételével), és süssük puhára. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.
Az időközben megkelt tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Négyeteket vágunk belőle (7×7 cm). Mindegyik négyzet közepre teszünk a töltelékből, megszórjuk reszelt sajttal, és feltekerjük. A 2 végét összecsípjük. Konyharuhával letakarjuk, még még 20 percet hagyjuk pihenni.
Nem túl forró olajban fedő alatt szép világosra sütjük. (Fordítsuk meg félidőben, hogy mindenhol egyformán megsüljön.)
Papírtörlőre szedve hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen.
A tölteléket kedvünk szerint variálhatjuk.