Leveleki bundás karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj (vagy tarja)
  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek liszt
  • 3 dl olaj
  • 2 tojás
  • bors

Elkészítése:

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk. Sóval, borssal megszórjuk, és legalább fél órát pihentetjük.

A burgonyát közben meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Reszeljünk bele egy fej vöröshagymát is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a 2 tojást, 2 ek lisztet, és összekeverjük.

A hússzeleteket lisztbe mártjuk, majd gondosan megforgatjuk a burgonyás masszában. Forró olajba téve szép pirosra sütjük.

Hagymás burgonyával, vagy zelleres burgonyával tálaljuk.