Hosszan friss linzer

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hosszan friss linzer

Hozzávalók:

  • 1,3 kg sima liszt + a nyújtáshoz
  • 75 dkg sütőmargarin
  • 30 dkg kristálycukor
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • 2 citrom héja és leve
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor

Továbbá:

  • lekvár a ragasztáshoz
  • étcsoki a tetejére

Elkészítése:

Egy nagyobb tálban habosra keverjük a margarint a tojásokkal, a citrom levével és héjával, a sóval, a kristály- és a vaníliás cukorral. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összegyúrjuk. Lágy, de szép sima, homogén tésztát kapunk.

Folpackba csomagoljuk, betesszük a hűtőbe, és kb. 2 órát állni hagyjuk.

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, kívánt formára szaggatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 5-6 perc alatt szép világosra sütjük.
Vigyázat, pillanatok alatt megég, ezért figyelni kell!

Miután kihűltek a linzerek, lekvárral kettőt összeragasztunk, és a tetejét vízgőz felett felolvasztott étcsokival csurgatva, vagy mártogatva díszítjük.

Míg a csoki forró és híg, addig megszórhatjuk színes cukorral, darált dióval, mandula szeletekkel ki-ki ízlés szerint díszítheti bármivel.

Miután végleg kihűltek a kész linzerek, dobozban, légmentesen zárva, hűvös helyen tárolva akár 2 hétig is eltartható.

Tipp:

Ebből a mennyiségből nekem a 3. fotón látható adag lett, leszámítva 6-7 db kóstolót… :)