Hozzávalók:
Elkészítése:
A sűrített paradicsomot 2 liter vízzel elkeverjük egy lábasban, hozzáadjuk a megpucolt petrezselyem gyökeret és zellert, a petrezselyem- és zellerzöldet, a vöröshagymát egészben. Sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük melegíteni. Amíg felforr, magozzuk ki a paprikákat.
A rizst mossuk meg, adjuk a darált húshoz, és kevés sóval, pirospaprikával, borssal és aprított petrezselyemzölddel gyúrjuk jól össze. Töltsük bele a kimagozott paprikákba, és a végét kicsit lisztezzük be.
Amikor a paradicsomos, fűszeres lé forr, tegyük bele a paprikákat, valamint a cikkekre vágott paradicsomokat.
Miután megpuhult a töltelék, a hagymát kidobjuk a levesből (csak az íze miatt volt rá szükség), és rántást készítünk.
2 ek olajat melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a 2 ek lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Beleszórunk 1 kk pirospaprikát, és felöntjük 2 dl hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, és ha felforrt, hozzáöntjük a paradicsomos léhez, és besűrítjük. Ízlés szerint cukorral édesítjük, ha szükséges, utánaízesítünk.
Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle, és azokat is megfőzzük a paprika mellett.