Hozzávalók:
Elkészítése:
A káposztát daraboljuk fel durvára, és annyi sós vízben, ami ellepi, tegyük fel főni. A főzővízbe tegyünk a zöld fűszerekből, a zöld paprikából, és 1-2 paradicsomot is dobjunk bele.
10 perc főzés után szűrjük le, tegyük félre.
Közben a rizst kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg.
Egy serpenyőben a felkockázott vöröshagymát és a sárga paprikát megdinszteljük, rádobjuk a darált húst, kicsit lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csomborral és kaporral. Hozzáadjuk a maradék feldarabolt paradicsomot, és lefedve készre főzzük. Ha elkészült, keverjük hozzá a főtt rizst is.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a káposzta felé, majd ráhalmozzuk a húst. Megszórjuk kevés csomborral és kaporral, és beborítjuk a maradék káposztával.
A tetejét megkenjük tejföllel, paradicsomkarikákkal kidíszítjük a tetejét, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.
Egy kerámiasütőt, vagy jénai tálat kivajazunk beletesszük a káposzta felét, erre rátesszük a húsos masszát, zöld csomborral és kaporral megszórjuk, majd a káposzta másik felével beborítjuk.
Végül rákenjük a tejfölt.Paradicsommal díszítve a sütőbe tesszük, addig sütjük ameddig a teteje megpirul.
Hihetetlen sikere volt nálunk!
Jó étvágyat!
Annyira ízlett a családnak, hogy a férjem rögtön el is keresztelte Sára nyári káposztájának. :)