Hozzávalók:
Tészta:
Kakaómáz:
Tetejére:
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra.
Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót. Keverjük alaposan össze.
Egy másik tálba üssük bele a két egész tojást, és keverjük össze a joghurttal és a vanília aromával.
Egy teflonlábasban közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Ezután adjuk hozzá a kakaóport, az olajat és a colát. Melegítsük forrásig, majd húzzuk le a lángról. Hagyjuk kb. 5 percig hűlni, majd öntsük a liszthez a tojásos keverékkel együtt. Alaposan keverjük össze.
Ezt a masszát tegyük egy jól kivajazott tepsibe, és az előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük. Amikor már jónak gondoljuk, tűpróbával ellenőrizzük a tésztát (akkor jó, ha a tű- vagy fogpiszkáló „tiszta” amikor kihúzzuk a tésztából). Ezután vegyük ki, és hagyjuk hűlni.
Közben készítsük el a mázat.
Tegyük egy teflon edénybe a cukrot, a vajat, a kakaót, az aromát és a colát. Amikor forr, öntsük bele a keményítőt, amit egy kis vízben simára keverünk. Facsarjuk bele a narancs levét, és forraljuk addig, amíg közepesen sűrű nem lesz. Pár percig (kb. 5) hűtsük, majd öntsük le vele a tésztát.
A tetejét szórjuk meg a pirított, és durvára aprított dióval. Egy éjszakát hűtsük a hűtőben, és másnap tálaljuk.