Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós, kissé ecetes vízben megfőzzük (al dente), majd leszűrjük.
A lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, a cukkinit zöldséghámozóval szintén csíkokra vágjuk. Az olajbogyót magtalanítjuk, egyenlő kisebb darabokra vágjuk. (A magozottal könnyebb dolgozni.) A savanyú uborkákat felkarikázzuk.
Kevés olívaolajon a lila hagymát megfonnyasztjuk, enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a paprika csíkokat, a cukkinit és az olajbogyót. Megöntözzük kevés teriyaki szósszal, és kevés balzsamecettel is. Nem forraljuk össze a hozzávalókat.
Kevés borsot is őrlünk rá. A párolt zöldségeket összekeverjük a tésztával, 2 kanál olívaolajjal, és a felkarikázott csemege uborkával.
Ha szükségesnek látjuk, újabb kevés balzsamecettel és teriyaki szósszal még ízesíthetünk a salátán. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés búzacsírával is.