Meleg tésztasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Meleg tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 250 g több színű, zöldséges durum penne tészta
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kisebb saláta cukkini
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 marék olajbogyó
  • 4 csemege uborka
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek teriyaki szósz
  • kevés frissen őrölt bors
  • kevés ételecet a tészta főzővizébe
  • kevés búzacsíra a tálaláshoz

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós, kissé ecetes vízben megfőzzük (al dente), majd leszűrjük.

A lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, a cukkinit zöldséghámozóval szintén csíkokra vágjuk. Az olajbogyót magtalanítjuk, egyenlő kisebb darabokra vágjuk. (A magozottal könnyebb dolgozni.) A savanyú uborkákat felkarikázzuk.

Kevés olívaolajon a lila hagymát megfonnyasztjuk, enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a paprika csíkokat, a cukkinit és az olajbogyót. Megöntözzük kevés teriyaki szósszal, és kevés balzsamecettel is. Nem forraljuk össze a hozzávalókat.

Kevés borsot is őrlünk rá. A párolt zöldségeket összekeverjük a tésztával, 2 kanál olívaolajjal, és a felkarikázott csemege uborkával.

Ha szükségesnek látjuk, újabb kevés balzsamecettel és teriyaki szósszal még ízesíthetünk a salátán. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés búzacsírával is.