Hozzávalók:
Tésztához:
Csokoládés réteghez:
Tökös töltelékhez:
Tetejére (opcionális):
Elkészítése:
A tésztához a liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojással tésztává gyúrjuk. Kb. 0,5 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Miután áthűlt, enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, és egy hosszúkás pite formába simítjuk, aminek a mérete 13 x 36 cm. Villával megszurkáljuk a tésztát.
A csokoládés réteghez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és apránként hozzákeverjük a darált kekszet. A sűrű, de jól kenhető masszát rásimítjuk a kinyújtott tésztára. Hűtőszekrénybe tesszük, míg a tökös krém elkészül.
A megtisztított, felkockázott tököt beleforgatjuk a fűszerkeverékbe és egy sütőtálban megsütjük, majd összeturmixoljuk.
A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a tojással, majd belekeverjük a sütőtököt, por alakban a pudingport, és alaposan összeforgatjuk.
A tökös krémet rásimítjuk a csokoládés rétegre, teljesen megtöltve a formát.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Sütőtök chipshez a megtisztított sütőtököt vékonyan felszeljük, mézeskalács fűszerbe forgatjuk, majd aszalóban több órán át megszárítjuk.
A sütőtök pürét egy előző sütésből félretett adaggal is készíthetjük.