Gyömbéres rizses csirke zöldségekkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyömbéres rizses csirke zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 ek étolaj
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 2 kápia paprika
  • 2 fej lila hagyma
  • 1/4 fejes káposzta
  • 1 bögre rizs
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, elkeverjük ételízesítővel, pici sóval, 2 ek étolajjal, és fél órára hűtőbe tesszük.

A zöldségeket tetszés szerinti formára vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben 2 ek olajon elkezdjük pirítani a felaprított zöldségeket. Először a sárgarépát és káposztát, majd a lila hagymát, végül a paprikát és póréhagymát adjuk hozzá. Nem pároljuk puhára, csak roppanósra. Minden zöldségre hozzáadáskor leheletnyi borsot darálunk.

Egy másik edényben 1 ek olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük másfélszeres forró vízzel. Sózzuk, rászórjuk a gyömbért, elkeverjük, és lassú tűzön, lefedve puhára főzzük. Néha megkeverjük.

Ha a rizs elkészült, hozzáadjuk a megpirított zöldségeket.

A serpenyőben megpirítjuk a húst, majd elkeverjük a zöldséggel és a rizzsel.