Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, elkeverjük ételízesítővel, pici sóval, 2 ek étolajjal, és fél órára hűtőbe tesszük.
A zöldségeket tetszés szerinti formára vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben 2 ek olajon elkezdjük pirítani a felaprított zöldségeket. Először a sárgarépát és káposztát, majd a lila hagymát, végül a paprikát és póréhagymát adjuk hozzá. Nem pároljuk puhára, csak roppanósra. Minden zöldségre hozzáadáskor leheletnyi borsot darálunk.
Egy másik edényben 1 ek olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük másfélszeres forró vízzel. Sózzuk, rászórjuk a gyömbért, elkeverjük, és lassú tűzön, lefedve puhára főzzük. Néha megkeverjük.
Ha a rizs elkészült, hozzáadjuk a megpirított zöldségeket.
A serpenyőben megpirítjuk a húst, majd elkeverjük a zöldséggel és a rizzsel.