Citromos lazac

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Citromos lazac

Hozzávalók:

  • 2 lazacfilé
  • 3-4 citromkarika
  • frissen facsart citromlé
  • zöld kapor (vagy szárított)
  • 2 diónyi vaj
  • 2 ek olívaolaj (vagy napraforgóolaj)
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 koktél paradicsom
  • 3-4 szelet paprika

Elkészítése:

A  lazacot frissen facsart citromlével meglocsoljuk, szárított kaporral, sóval, frissen őrölt borssal megszórjuk. Közben a serpenyőben olajat hevítünk, és rátesszük a lazacszeleteket, majd beleteszünk egy diónyi vajat.

Oldalanként 3-4 percig sütjük attól függően, hogy milyen vastag a lazacunk, majd beledobjuk a paradicsomot és a paprikát, 1-2  percre lefedjük fedővel, majd félrehúzzuk a tűzhelyről.

Tipp:

Párolt zöldséggel kínálhatjuk.