Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemelleket felkockázzuk, és jól megmossuk, majd sóval és őrölt borssal ízesítjük.
Egy tálba belereszeljük a megpucolt fokhagymát, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a füstölt reszelt sajtot, a tejfölt, a feldarabolt kocka sajtot, a tojásokat, a lisztet és ízlés szerint sót és őrölt borsot. Jól összekeverjük, majd a masszába beletesszük a felkockázott csirkemelleket. Összekeverjük.
Egy őzgerinc formát jól kivajazunk, és vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával. Utána baconnel úgy kibéleljük, hogy a szélei kilógjanak az őzgerinc formából, majd beleöntjük a masszát, és ráhajtogatjuk a bacon széleit.
Ha szükséges, a tetejére még teszünk egy-két csík bacont, hogy teljesen be legyen fedve. (Érdemes egy alufóliával bélelt nagyobb tepsibe tenni, hogy sülés közben a folyadék ne a sütő aljába folyjon.)
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Utána egy sütőpapírral bélelt tepsibe belefordítjuk, és a másik felét is egy kicsit megsütjük (kb. 15-20 percig). Ha megsült, hagyjuk picit hűlni, majd szeleteljük.