Hozzávalók:
Tésztához:
Tetejére:
Vaníliás töltelékhez:
Meggyes töltelékhez:
Továbbá:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk, majd a tojást, az étolajat és a cukrot is. Kelt tésztát dagasztunk a hozzávalókból, végül meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 11 darabba vágjuk. Zsemlét gömbölyítünk belőlük, és ellapítjuk. Mindegyik közepét egy pohár aljával benyomjuk, ide kerül majd a töltelék.
A pudingokat külön-külön elkeverjük a cukorral és egy kevés tejjel/meggylével. A többi folyadékot feltesszük melegedni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingot, és besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
Először a meggyes pudingból teszünk a tészta mélyedésébe, utána a vaníliásból. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Felvert tojással körben lekenjük, és még 20 percet hagyjuk pihenni.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A megsült tészta vaníliás részének a közepére egy-egy szem meggyet teszünk.
Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!