Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk (megkértem a hentest, hogy a malac hátulját mérje ki számomra. Az kevesebb csontot tartalmaz, de a csont benne is hagyható a húsban).
A hagymát feldaraboljuk félkarikákra. A csilipaprikákat gondosan kimagozzuk, kizárólag aromájukra van szükség (saját ősszel szüretelt termésemet használtam, és a 3 chilitől egyáltalán nem volt csípős a paprikás).
A hagymát 1 ek zsíron megfonnyasztjuk, enyhén megsózzuk, majd a feldarabolt húsokat is hozzáadjuk. A gondosan kimagozott, felkarikázott csiliket is hozzátesszük, majd kevés köményt szórunk rá. A lecsót is az edénybe tesszük, majd jól összeforgatjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el egészen. Fedő alatt főzve, ritkán megkavarva főzzük a hús puhulásáig (mivel gyenge malacról volt szó, ez alig több mint 1 óra volt).
A végén kavargatás mellett paprikát szórunk a tetejére, majd pár percig, időnként megkeverve gyöngyözve főzzük. A kakukkfű ágakat a tálalás előtt eltávolítjuk.
Bő szafttal, tejföllel tálaljuk. Főtt köményes krumplival, vagy tésztakörettel kínáljuk.