Hozzávalók:
I. Fűszerkeverék:
II. Fűszerkeverék:
III. Fűszerkeverék:
Elkészítése:
A sütőtököt feldaraboljuk, és egy alufóliával kibélelt tepsibe helyezzük. Megszórjuk az előre összeállított fűszerkeverékekkel: a háromféle keveréket elosztjuk a sütőtökön. Az sem baj, ha a tepsibe is szóródik, a zamata részben így is belesül a tökbe, és sütés közben finom és erőteljesebb illatok lengik be a konyhát.
Leheletnyi sót szórunk rá, és pár csepp mézzel ízesítjük.
Sütőben a legmagasabb fokozaton (275 fok), 60 perc alatt megsütjük.
A kínai öt fűszerkeverék bekeverve kapható, ezeket az összetevőket tartalmazza:
– őrölt szecsuani bors
– őrölt édeskömény
– őrölt szegfűszeg
– őrölt csillagánizs
– őrölt fahéj
A sütőtököt ezidáig csak natúr megsütöttem, ahogyan azt szüleimtől tanultam. Lehet hogy azok a tökök önmagukban finomabbak voltak, mert úgy minden nélkül is nagyon ízlett. Ma már nem elégszem meg ennyivel, keresem az új ízeket, ezért legutóbb már pár csepp mézzel és leheletnyi sóval ízesítettem a sütés előtt. A mai sütés előtt kicsit körülnéztem a neten, melyek azok a fűszerek, fűszerkeverékek, amik harmonizálnak a sütőtök ízével. Így akadtam a kínai öt fűszerkeverékre, melynek alapján még két fűszerkeveréket állítottam össze. Ezekkel szórtam meg a tököt