Hozzávalók:
Elkészítése:
A kacsamelleket megmossuk, megtöröljük, ha találunk a bőrön tokot, azokat eltávolítjuk. A bőrét ferdén, óvatosan bevagdossuk két irányból, hogy négyzeteket kapjunk, és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
Egy felforrósított, sütőálló serpenyőben, közepes lángon először bőrével lefelé 5 percig pirítjuk, majd megfordítjuk, és még 5 percig aranybarnára sütjük. Majd bőrével felfelé a serpenyővel együtt előmelegített sütőbe tesszük a husit, és 5-8 percig fedővel, végül 5-8 percig fedő nélkül sütjük 200 fokon.
Ennek köszönhetően belül gyönyörű rózsaszínű, közepesen átsült szaftos lesz a kacsamellünk. Igazán omlós, és véletlenül sem száraz!
Felszeletelés előtt hagyjuk kicsit pihenni és hűlni a melleket, így levet is tud ereszteni, és csak utána szeleteljük fel. A hús szaftját véletlenül se pazaroljuk el, locsoljuk tálaláskor a tányérunkra.
Amíg hűl a kacsa, a barackokat cikkekre vágjuk, és a bőrből kisült zsíron mézzel, citromlével, sóval, borssal, kakukkfűvel, áttört fokhagymával karamellizáljuk őket. Tálalásnál a karamelles öntetet is a húshoz kínáljuk.
Köretként felszolgálhatjuk krumplipürével vagy főtt rizzsel, nálunk az utóbbival készült.