Hozzávalók:
Elkészítés:
A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet. A mell filéket kinyitjuk egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és együtt pirítjuk,majd félretesszük.
A lisztet összekeverjük a paprikával és a hús szeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst, oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba ( vagy jénaiba).
Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarella szeleteket, meglocsoljuk a gombás zafttal, ráteszünk egy-két szelet paradicsomot,meghintjük reszelt sajttal, díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöld levelet. Alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és egy kicsit úgy sütjük.
Lehet köretként rizst,vagy krumplipürét kínálni.Természetesen saláta sem maradhat el. Én paradicsomos salátát tálaltam.
Pulykamellel is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok!