Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, és összemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű vajjal.
A tojást felverjük, és egy evőkanálnyit félreteszünk belőle. A többit összekeverjük a tejföllel, és a vajas liszthez adjuk. Ezután egy kevés tejjel összedolgozzuk, simára gyúrjuk. Folpack-ba csomagoljuk, és egy órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Ezalatt az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és kissé nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a kristálycukrot, és 15-20 percet állni hagyjuk.
Kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a fahéjat, a citromot, a mákot, a lekvárt, és összekeverjük.
Egy 33 x 43cm-es sütőlemezt, vagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 5-6 mm vastagságúra (vigyázat, ragad!). Ezután úgy helyezzük a tepsibe, hogy körben pereme legyen.
A széleit levágjuk, vékonyra nyújtjuk, ebből lesz a rács.
A tésztára rászórjuk a búzadara felét, kanállal elosztjuk/lesimítjuk rajta a tölteléket, majd ismét búzadarával szórjuk meg a tetejét.
A leeső széléből késsel vagy derelyevágóval keskeny csíkokat készítünk, és berácsozzuk.
A csíkokat megkenjük a maradék tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Még forrón porcukorral szórjuk meg, majd miután kihűlt, szeletelhető.