Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy lábasba halmozzuk az alapanyagokat a következő sorrendben: legalulra tesszük a zsírt, rá a krumpli- és répadarabokat, erre fektetjük a csirkemelleket, végül beborítjuk a sütőtökkel.
Az egészet megszórjuk sóval, borssal, zsályával, és félig felöntjük vízzel. Lefedjük, és addig főzzük alacsony lángon, míg a krumpli és a répa is meg nem puhul. Ekkor kiszedjük a husit, leszűrjük a zöldségeket.
A maradék levet felére forraljuk, ez lesz a szószunk. Ha kész, visszatesszük bele a husikat. A zöldségeket villával összetörjük, csak úgy rusztikusan. Én egy kis friss bébi salátalevéllel tálaltam. Leírhatatlanul finom, ráadásul villámgyors és egyszerű, érdemes kipróbálni! :)
Aki nem szereti a sütőtököt, annak is ajánlom, mert átveszi a hús ízét. :)