Hozzávalók:
Öntethez:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellfilé szeleteket meghintjük fűszersóval, és kicsit félretesszük.
Az öntethez egy kis tálban a tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, a fűszerekkel.
A jégsalátát apróra tépkedjük, a paradicsomokat félbe, a lila hagymát fél karikára vágjuk. Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat forrósítunk, majd a húsok mindkét oldalát megsütjük.
A zöldségeket tányérokba rendezzük, és meghintjük egy csipet sóval.
A csirkét még melegen csíkokra vágjuk, és a salátára szórjuk. Az öntettel kínáljuk.
Néha tényleg jól esik egy kis egyszerű saláta. Most, hogy itt a hideg, a bacikkal teli ősz, ajánlott minél több friss zöldséget fogyasztani. Ehhez persze némi hús is jár. Az öntet pedig egyszerű tejfölös. Az egész megvan egy félóra alatt. Akár még diétába is illeszthető.