Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb 50 perc alatt majdnem készre sültjük.
Közben felaprózzuk a hagymát , a kelkáposztát. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat hevítünk rátesszük a hagymát, két csipetnyi sót adunk hozzá, üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel, rádobjuk a vajat, 2-3 evőkanál forró vizet lefedve és együtt pároljuk. kb. 15 percig. majd levesszük a lángról, átborítjuk egy tálba, hozzáadjuk a krémsajtot,egy evőkanál tejfölt, a parmezán felét.
A megsült krumplit kettőbe vágjuk és egy kanállal kikaparjuk a sült krumplit, majd hozzáadjuk a masszához, ízesítjük sóval, borssal.A masszát jól elkeverjük a krumplival és belekanalazzuk a kivájt, krumpli hajókba. Megszórjuk parmezánnal, és néhány bacon csíkkal megfejeljük, majd minden krumplira tetszünk egy teáskanál tejfölt és néhány karika zöld hagymaszárat. Sütőbe toljuk.
200 C fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.