Hozzávalók:
Tésztához:
Túrókrémhez:
Fanta mázhoz:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük, majd a tojások sárgáját is belekeverjük. Végül az olajjal is elkeverjük.
A sütőport, a csipet sót és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habba forgatjuk.
Sütőpapíros, vagy kikent, lisztezett 38 x 30 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Amíg sül, elkészítjük a túrókrémet.
Villával áttörjük a túrót, hogy krémes állagú legyen.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a vaníliás cukrot. Az egészet jól kikeverjük.
A pudingot és a cukrot kevés (0,5-1 dl) üdítővel simára keverjük. Hozzáadjuk a többi Fantát, elkeverjük, és sűrű krémesre főzzük. Hideg vízbe állítva, langyosra hűtjük.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, a krém tetejére pedig a Fantás pudingot.
Pár órára hűtőbe tesszük, utána tetszőlegesen szeleteljük.
Üdítő szeletnek is nevezik sokan, és a felhasznált üdítő fajtájától lehet Fanta, Mirinda, vagy akár Cola szelet is.