Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet eldolgozzuk a margarinnal, a szorbittal, csipetnyi sóval, a sütőporral, a tojássárgájával, és 2 kanál tejföllel, míg gyúrható tésztává nem állt össze. 2 órát hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a túrót elkeverjük 1 tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, 1 kanálnyi szorbittal, vagy cukorral (ha valaki édesebben kedveli, tehet bele többet), majd összeforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.
A tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük az egyik felét. Ezt megkenjük kevés tejföllel, és ráterítjük a túrós krémet, majd rá a lap másik kinyújtott részét.
Felvert tojással kenjük meg, villával megszurkáljuk, majd közép meleg sütőben fél óra alatt megsütjük.
Anyósom kézzel írt receptfüzetéből másoltam ki ennek a sütinek a receptjét is.
Újdonság volt, hogy az alsó lapot sütés előtt megkentem kevés tejföllel. Így még finomabb lett a süti.