Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olvasztott vajat elkeverjük a sóval, a cukorral, a tojással és a liszttel. Nem kell megijedni, nem lesz egy gyúrható tészta. Hűtőben 30-60 percet pihentetjük, amíg kemény nem lesz. Ezután betesszük a formába (lehetőleg szilikonformába), és belenyomkodjuk úgy, hogy legyen pereme is a tésztának. Majd beletesszük a tölteléket.
Amíg a tészta a hűtőben pihen elkészítjük a tölteléket.
A körtéket megtisztítjuk, felkockázzuk, majd egy edénybe tesszük, leöntjük citromlével, majd pihentetjük. Ha kész a tészta, beletördeljük a csokit, ráöntjük a körtét vigyázva, hogy a citromlevet, ami hátramaradt ne öntsük bele, különben eláztathatja a tésztát. A tojást elkeverjük a cukrokkal, a mandula aromával és a tejszínnel, majd a körtére öntjük.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tejszínes töltelék megszilárdul. Ha kész, még melegen megszórjuk porcukorral.
Igazából bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, és másmilyen fűszereket is hozzá lehet adni a gyümölcsökhöz, nyugodtan kísérletezzünk vele! Egyébként egy nem túl édes recept, édesszájúak inkább tejcsokival csinálják.