Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a citrom reszelt héját, majd a lisztet, sütőport, olajat és 20 dkg joghurtot. Összekeverjük.
A masszát ketté választjuk, egyik felébe belekeverjük a darált mákot és a maradék 6 dkg joghurtot.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk zsiradékkal, megszórjuk kevés liszttel.
Egy nagyobb kanállal a forma közepére adagolunk a mákos tésztából, majd a mákos tésztára egy fehér tésztát. Váltakozva adagoljuk a kétféle tésztát mindig az előző adag tetejére halmozva. A felül lévő tészta szépen nyomja az alatta lévőt, megoldva ezzel a tészta terülését, és mire a tészta elfogy, szépen kiterülve betöltötte a formát.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt megsütjük.