Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Bevonat:
Elkészítése:
Az almát hámozzuk meg, és reszeljük le, majd tegyük félre.
Ezután készítsük el a tésztát.
Olvasszuk fel a vajat, és picit várjunk, amíg lehűl, majd keverjük bele a cukrot és a tojássárgáját. Egy másik edénybe rakjuk a lisztet, tegyük hozzá a szoba hőmérsékletű tejet, tejfölt, majd morzsoljuk bele az élesztőt is. Gyúrjunk belőle lágy tésztát, és letakarva szoba hőmérsékleten pihentessük 30 percet.
Közben a diót és a cukrot keverjük össze.
Ha letelt a tészta pihentetésének ideje, válasszuk a cipót három részre, és az elsőt nyújtsuk ki.
Ezt a tésztát tegyük egy kivajazott tepsibe, és villával szurkáljuk meg a felületét. Ezután kenjük le 3 evőkanál lekvárral.
Erre jöhet a cukros dió, majd a kinyomkodott alma. Szórjuk meg az almát egy evőkanál fahéjas cukorral.
Ezután jöhet a második kinyújtott tésztaréteg, és következhet a következő réteg ugyanebben a sorrendben.
A végén a harmadik tésztával lezárjuk, és ezt is megszurkáljuk. A sütit óvatosan nyomkodjuk le, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süssük enyhén barna színűre. Teljesen hűtsük ki, és közben készítsük el a bevonatot.
Ehhez a kakaót és a cukrot keverjük el annyi vízzel, hogy jó sűrű masszát kapjunk. Tegyük fel a tűzre, és forraljuk 2-3 percet, ezután keverjük hozzá a vajat, és hűtsük langyosra. Öntsük a sütemény tetejére, szépen simítsuk le, és hagyjuk legalább egy éjszakát a hűtőben „érni” a zserbót.