Csokiszuflé, ami belül folyik

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokiszuflé, ami belül folyik

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé (minimum 80%-os)
  • 15 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1,5 ek liszt
  • 3 ek kakaópor
  • vaj és liszt/cukrozatlan kakaópor a formák kikenéséhez

Elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A szufléformákat kivajaztam, és hogy minél intenzívebb íze legyen, liszt helyett kakaóporral hintettem meg.

A csokit megolvasztottam a vajjal. A tojásokat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a langyos (nem forró) csokis masszát, a lisztet és a kakaóport.

A krémet a formákba töltöttem kb. azok 3/4-éig. A forró, 180 fokos, előmelegített sütőbe tettem 12 percre. Akkor jó, mikor a massza megemelkedik, a teteje szilárdul. Ekkor kell kivenni, hogy a belseje folyós maradjon.

Kanalazhatjuk a formából, de tálkára is borítható. Forrón tálaltam fagyival, de nagyon finom citrusos, vagy bogyós gyümölcsös, kissé savanykás szósszal is.

Isteni finom, én nagyon szeretem.