Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el, hogy kissé hűlni tudjon. A tejet lábosba töltjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot, a sót és a tojás sárgáját. Lassú tűzön állandóan kevergetve besűrítjük. Mikor kész, akkor hozzáadjuk a kókuszt és a vaníliás cukrot. Alaposan elkeverjük. Egy aránylag kemény krémet kapunk. Langyosra hűtjük, majd a végén lazán belekeverjük a felvert tojásfehérje habját is. Félre tesszük.
A tésztához a tojásokat tálba ütjük, majd a cukrot hozzáadva, jó habosra felverjük. Ez után mehet bele a liszt, a só, a kakaópor, a tej, az olaj és a sütőpor is. Sima masszát keverünk belőle.
Egy kb 15*25 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd a fele kakaós masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 10 perc alatt elősütjük a tésztát. Ha elősült a tészta, a tetejére simítjuk a kókuszos tölteléket és egyenesre eldolgozzuk rajta.
A kókuszrétegre rákenjük a maradék tésztát. Nincs más teendőnk, mint visszatolni a süteményt a sütőbe és tovább sütni kb 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban átsült-e a sütink.
Kihűtjük, majd felkockázzuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.