Hozzávalók:
Zsemlegombóc:
Elkészítése:
A megtisztított, kockára vágott vöröshagymát a felhevített olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felszeletelt fokhagymát. Megsózzuk a hagymát, így krémesebb lesz az alap, mert szétfő a hagyma. Végezetül hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és a zöldségeket. Tovább pároljuk, majd rászórjuk a pirospaprikát. Gyorsan elkeverjük, nehogy megégjen. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. A fűszereket hozzáadjuk, és lassú tűzön készre főzzük.
A tejfölt és a tejszínt kikeverjük a liszttel, és egy kis főzőlével behabarjuk a gombapörköltet. Jól kiforraljuk, ízesítjük citromlével és cukorral.
Zsemlegombóccal kínáljuk.
A zsemléket kockákra vágjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk. Egy tojást felverünk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 12 dkg lisztet, 1 tk szódabikarbónát, és annyi vizet (kb. 2 dl) , hogy lágy galuska tésztát kapjunk. Beleforgatjuk a pirított zsemlekockákat. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és sós, lobogó vízben kifőzzük őket. (Kb. 10-15 percig főzzük.)