Gombás, hagymás, tojásos csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gombás, hagymás, tojásos csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gombakonzerv
  • 3 dl tejföl
  • 5 tojás
  • 10 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • 1 dl víz
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 3 teáskanál szezámmag

Elkészítése:

A húst felszeleteljük, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük.

Olajjal kikent közepes tepsibe fektetjük, vizet öntünk alá, fóliával letakarva félig megsütjük.

A hagymát megpucoljuk, majd cikkekre szeleteljük és olajon megpároljuk, majd a húsok közötti résekbe tesszük. Rászórjuk az olajon megfuttatott gombát, tejfölt, reszelt sajtot.

A tojásokat felverjük és a húsra öntjük, megszórjuk szezámmaggal.

Fóliával lefedve visszatoljuk a sütőbe és a teljes készre sülés előtt 15 perccel levesszük róla a fóliát és pirulásig sütjük.