Hozzávalók:
A halhoz:
A körethez:
Saláta:
Elkészítése:
A konyhakész halat néhány helyen beirdaltam, kevés olívaolajjal és egy fej szeletekre vágott fokhagymával átmasszíroztam, majd 20 percet fóliába csomagolva pihentettem.
Sütés előtt durva tengeri sóval megszórtam, és forró serpenyőben kevés olajon megsütöttem. A sütés utolsó percében pár csepp citrommal és 2 dkg vajjal gazdagítottam.
A joghurtot sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítettem, majd beleforgattam a héjában megfőzött krumplit.
A zöldsalátát apróbb darabokra téptem, a paradicsomot felszeleteltem, a magokat eltávolítottam, majd a citrom levével, sóval, borssal és kevés olívaolajjal alaposan összeforgattam.
A makréla aranydurbinccsal vagy pisztránggal is helyettesíthető. A joghurtos köret más fűszernövényekkel is gazdagítható (pl. friss, aprított kapor).