Legegyszerűbb zöldborsó (cukorborsó) főzelék

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Legegyszerűbb zöldborsó (cukorborsó) főzelék

Hozzávalók:

  • 0,5-1 kg cukorborsó, + néhány hártyától megfosztott héja.
  • ételízesítő
  • kevés olaj
  • petrezselyem
  • szerecsendió
  • 1 liter tej, vagy 1 liter víz
  • bors

Elkészítés:

Feltesszük a lábosba a kb 5-6 evőkanál olajat melegedni, rádobáljuk a cukorborsót, és a héját, amit előtte a belső hártyától megszabadítottunk!
Egyfolytában kavargatjuk, pároljuk a saját levében, ha nagyon “sercegne” egy kevés vizet öntünk hozzá. Mikor megpuhult, ízesítjük szerecsendióval, ételízesítővel, borssal, és felengedjük a tejjel, vagy rizzsel. Megszórjuk petrezselyemmel. Ugyanolyan sűrű lesz, mintha rántottam, habartam volna! Ha nem akarod nagyon “sápadtra”, akkor amikor felöntöd vízzel, szórhatsz rá pirospaprikát. Nem lesz gombócos, és “színe” is lesz! Főtt tojással, virslivel, vagy csak magában tálalod!
Jó étvágyat kívánok hozzá!