Vegetáriánus kuszkusz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vegetáriánus kuszkusz

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 különböző színű kaliforniai paprika
  • 2 sárgarépa
  • 1 szál gyökér
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 csilipaprika
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk őrölt koriander
  • bors ízlés szerint
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 20 dkg fekete olívabogyó
  • 2 doboz paradicsom konzerv
  • 25 dkg kuszkusz
  • 4 dl zöldség-, vagy húslé

Elkészítése:

A hagymákat az olajon sóval megfonnyasztjuk, de csak közepesen puhára, majd hozzádobjuk a répát és a gyökeret, amit fél centi vastagokra, vagy még vastagabbra szeleteltünk. Pár percig fedő alatt dinszteljük, s ha kezd puhulni, beletesszük a három paprikát, amit kis kockákra szeltünk, a gyömbért, vékony szeletekben, a csilit, melynek a magját kiszedtük. 2-3 perc után a cukkinit is hozzátesszük, amit szintén apró kockákra vágtunk.

Ezután jöhetnek a fűszerek, majd a paradicsom. Ezzel kb. tíz percig főzzük fedő nélkül, hogy a leve elpárologjon. Majd hozzáadjuk a csicseriborsót és az olajbogyót, s két perc után tálalható.

A kuszkuszt egy tálba öntjük, s a felforralt zöldséglevet, vagy húslevet ráöntjük. Lefedjük, és pár perc múlva kész.

A ragut a kuszkuszra öntjük.

Tipp:

A zöldségeket mindenki kedvére váltogathatja, ha valaki szereti, padlizsánt is tehet bele, de azt pl. előbb kockára vágva meg kell sütni olajban. Kitűnő egytálétel.