Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkét megmossuk és a tarjával együtt apróra kockázzuk.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a hagymát apróra, a krumplit és a karalábét kisebb kockára vágjuk.
A paradicsomot és a paprikát kisebb darabokra vágjuk.
A bográcsban olajat forrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, tarját, sárgarépát, petrezselymet, karalábét és felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha már megpuhult a hús és majdnem a zöldségek is, akkor hozzáadjuk a krumplit is.
Amikor utóbbi is majdnem megfőtt, beleszórjuk a tésztát és az átöblített, lecsepegtetett babot.
Ha a tészta is puha, megkóstoljuk, mert lehet, hogy igényel még egy kevés sót vagy borsot, esetleg mindkettőt.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
A hétvégén ismét pokoli volt a hőség. El is döntöttük, hogy ismét elővesszük a bográcsot és nem melegítjük a lakást benti főzéssel. Egy nagyon tartalmas, csirkés, tarjás levest készítettünk.
Sokat gondolkodtam, hogy milyen nevet adjak neki, hisz bableves nem lehet, mert elég kevés bab került bele. Inkább a gulyásleveshez hajlik, de mégsem az. Egy szó, mint száz gazdag lett és nagyon finom. A bográcsban készült ételnek amúgy is van egy különleges íze. Párommal közösen főzőcskéztünk, talán ezért is esett olyan jól :-)