Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alma palacsintabundában recept

Alma palacsintabundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb alma
    • 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • kb. 1,5 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 1 púpos ek cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    Először a bundához való tésztát készítjük el.
    A tojást a sóval, cukorral, vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.

    Olajat forrósítunk. (Erre én egy alacsonyabb falú serpenyőt használtam, amiben az almakarikákat kb. félig lepte el az olaj.)

    Egy tálkába szórjuk a lisztet. A megmosott almákat meghámozzuk, kb. 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk. A magházukat kivágjuk. (Erre a legkisebb pogácsa szaggatómat használtam.)

    Az almákat először a lisztben forgatjuk meg, majd a sűrű masszában. Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban mindkét oldalukat közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral, esetleg fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

    Tipp:

    Ez a desszert abba a kategóriába tartozik, amit tovább tart elkészíteni, mint elfogyasztani. De úgy gondolom, hogy megéri, mert nagyon finom, egyszerű édesség. Számomra azért is kedves, mert gyermekem, aki nem hajlandó gyümölcsöt enni, ezt sárgabaracklekvárba mártogatva eszegette. Az almát ha nem is frissen, de legalább ebben a formában hajlandó volt elfogadni, és kettőt belőle megenni. Már ezért is megérte.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá