Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró sós kifli recept

Vendégváró sós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kefir
    • 1 dl olaj
    • 1 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 25 dkg margarin
    • 2 ek cukor
    • 1 ek só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A margarint jó habosra keverjük egy evőkanál sóval.

    A lisztet egy tálba mérjük, és összeállítjuk a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal tojással. (Só nem kell bele!)

    Rugalmas pogácsatésztát gyúrjunk, ha kell, tegyünk még hozzá kis kefirt. A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, egyet tányér nagyságú lappá nyújtunk, megkenjük a sós margarin negyedével. Egy másik kerek lappot teszünk rá.

    Négyfelé vágjuk, és minden cikket még 3 felé. Szorosan feltekerjük, és egymástól távolabb, tepsibe helyezzük őket. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk. A maradék lapokkal is ugyanígy járunk el.

    Egy órát pihentetjük meleg helyen. A sütőt nem kell előmelegíteni, 200 fokra állítjuk, betesszük a kifliket, és szép aranysárgára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá