Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puha, omlós almás pite recept

Puha, omlós almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 30 dkg liszt
    • 50 ml tej
    • 1 kk cukor
    • csipet só

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma
    • cukor ízlés szerint
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 40 g vaníliás pudingpor
    • 1 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, majd lereszeljük.

    Egy edénybe tesszük a cukorral, fahéjjal és megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport.

    Habosra keverjük a tojássárgákat a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk.

    Egy 23*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk és belefektetjük, majd bőven megszórjuk zsemlemorzsával és ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket. Befedjük a másik, kinyújtott lappal. Letakarjuk egy konyharuhával és 3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.

    Ezután felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk. 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Amikor kezd pirulni a teteje, fóliát tegyünk rá, hogy meg ne égjen.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Nagyon finom, puha, omlós lett a pite. Piskóta jellegű állaga van, elolvad a szádban, ha beleharapsz.
    Készítsétek el, szeretettel ajánlom mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá