Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pite recept

Túrós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 28*40 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg puha vaj vagy margarin
    • 1/2 dl langyos tej
    • 3 dkg élesztő
    • teáskanál cukor
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 75 dkg túró
    • 20 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérjének a habja
    • citromhéj
    • 2 púpos evőkanál liszt
    • ízlés szerint mazsola

    Elkészítése:

    A lisztbe kis lyukat készítünk, abba tesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és a langyos tejjel meglocsoljuk. Ha megkelt az élesztőnk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk jól az egészet.

    Nekem egy picit lágy lett, adtam hozzá még egy kis lisztet. Két részre osztjuk.

    Elkészítjük a tölteléket. A túrót kikeverjük a porcukorral, a citrom héjával, a liszttel és hozzáadjuk a tojásfehérjéből készített habot. Végül elkeverjük benne a mazsolát.

    A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, amit sütőpapírral béleltünk. Megszórjuk zsemlemorzsával, ráöntjük a tölteléket, befedjük a tészta másik felével. Finoman megszurkáljuk villával és egy órán keresztül pihentetjük.

    Ha letelt az idő 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük, kb 25-30 perc alatt. Minden sütő más, ezért végezzünk tűpróbát!

    Langyosra hűtve szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá