Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos rácsos pite recept

Mákos rácsos pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • egy csomag sütőpor
    • egy csipet só

    Töltelékhez

    • 20 dkg őrölt mák
    • 2 dl tej
    • 1 evőkanál vaj
    • 6 evőkanál cukor (esetleg több)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 db közepes alma (lereszelve)
    • ½ citrom
    • késhegynyi őrölt fahéj

    Elkészítés:

    Tészta elkészítése:

    A fentieket összegyúrjuk, a tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit.

    A tölteléket rásimítjuk. A tészta 1/3-ából rácsot sodrunk. Tojás sárgával megkenjük.

    5 percig forró (200 fokos) sütőben sütjük, majd mérsékeljük 180 fokra és kb. 30 percig sütjük.

    Töltelék elkészítése:

    A mákot a tejben a cukorral, fahéjjal felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a vajat, az almát, a citromhéjat és belefacsarjuk a citrom levét. Kihűtjük.

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk az előző masszába.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá