Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos pólya recept

Mákos pólya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 40 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 60 dkg liszt
    • 1 citrom reszelt héja /én egy kis citromlevet öntöttem bele/

    Töltelékhez:

    • 20 dkg darált mák/dió (ki mit szeret)
    • 2 dl tej
    • 7 dkg cukor
    • 1 ek méz

    Elkészítése:

    A porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal és a tojás sárgájával. Hozzáadjuk a lisztet, citromlevet és jól összegyúrjuk, majd a tésztát legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.

    Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A mákot a többi alapanyaggal tejben addig főzzük, amíg besűrűsödik.

    A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére kis halom kihűlt tölteléket teszünk, és a négyzet 2 átlós csücskét egymásra hajtjuk, így egy kis pólyát kapunk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Jó közel tesszük őket egymáshoz, hogy ne tudjanak elterpeszkedni.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá