Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-meggyes túrós rétes recept

Mákos-meggyes túrós rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 5-10 ek darált mák (ízlés szerint)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek nádcukor
    • 1 ek méz
    • 0,5 citrom (bio) reszelt héja
    • vanília (vanília rúdból egy késhegynyi mag)
    • 15-20 szem friss meggy magozva, félbevágva, vagy meggybefőtt
    • 2 ek olvasztott vaj, vagy olaj
    • 3 ek tejföl
    • 1 csomag réteslap (8 db lap)

    Elkészítése:

    A megmosott tojásokat ketté választjuk 2 nagyobb tálba, a fehérjéket habverővel kemény habbá verjük egy csipet sóval.

    A tojássárgákat összekeverjük, egy evőkanálnyit külön veszünk egy kis pohárba, amivel a rétes tetejét fogjuk bekenni sütés előtt.

    A túrót beletesszük a tojássárgáját tartalmazó tálba, összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a vaníliát, a citromhéjat és a mákot.

    Fokozatosan kisebb adagokban hozzáadjuk a tojásfehérje habot a túrókrémhez, óvatosan keverjük össze.
    Az olvasztott vajat elkeverjük a tejföllel.

    Konyharuhára, vagy sütőpapírra fektetünk egy réteslapot. Megkenjük vékonyan ecsettel a vaj-tejföl krémmel, aztán ráfektetünk egy másik lapot. Ezt megismételjük, így 4 lap lesz egymás felett. A 4. lapot a töltelékkel töltjük meg.

    Eloszlatjuk a túrótöltelék felét a réteslapon, és rátesszük a meggy felét elszórva. Két oldalt a réteslap oldalát felhajtjuk (kb. 1 cm), aztán feltekerjük rúddá.

    Egy kivajazott tepsibe rakjuk úgy, hogy a másik rúd is mellé férjen, amit szintúgy az előzőekben leírtak alapján elkészítünk.

    A rétesek tetejét megkenjük a tojássárgával. 180-190 fokos sütőben közel 20 percig sütjük. Ha kezd szép piros lenni, a teteje már átsült.

    Miután elkészült, ízléses szeletekre vágjuk, tetszés szerint porcukorral díszítsük a tetejét.

    A mákos-meggyes túrós rétes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 249 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 23 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá