Krumplis fánk recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 40 dkg főtt, áttört krumpli
- 60 dkg liszt
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- olaj a sütéshez
- baracklekvár a tálaláshoz
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk egy kis cukorral.
A lisztet a burgonyával, csipet sóval, tojásokkal, vajjal és az élesztővel jól összegyúrjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, fél centi vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formájúra vágjuk vagy kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval.
Forró olajban kisütjük és papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
Baracklekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.