Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt túrós csiga recept

Kelt túrós csiga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 10 dkg sütőmargarin olvasztva
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • csipet só
    • 3 dl langyos tej

    Túró töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 7 dkg méz
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg mazsola
    • 10 dkg olvasztott margarin, vagy vaj.
    • Folpakk a csomagoláshoz

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk és 10 percig hagyjuk kelni. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Majd a tésztánkat lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 6 kis cipót formálunk belőle.
    Mindig egyet kinyújtunk vékonyra és a túró töltelékkel feléig megkenjük, majd szorosan feltekerjük és folpakkba csomagoljuk. Ha minddel elkészültünk 1 órára fagyasztóba tesszük. Majd kivesszük és 1,5 cm-es szeletekre vágjuk és enyhén olajozott tepsibe tesszük, de nem szorosan egymás mellé. Majd tetejüket tojással megkenjük és előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt teljesen, vaníliás porcukorral megszórjuk.
    Nagyon kiadós és sokáig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá