Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Foszlós kalács recept

Foszlós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 0,5 kg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 5 dkg porcukor
    • 4 dkg olvasztott vaj
    • 0,5 teáskanál só
    • 4,5 dl tej
    • 1 ek kakaópor

    A kalács kenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (tojásmentes változatnál hagyjuk ki)
    • 1 mokkáskanál cukor
    • lekvár

    A kalács locsolásához:

    • 1/2 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés tejjel, cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, háromszorosára kelesztjük. 2 részre osztjuk, amelyekből 2 egyforma cipót formálunk. 1 cipót kakaóporral ízesítünk, jól beledolgozunk a tésztába 1 evőkanál kakaóport.

    A fehér tésztát kisodorjuk 25*39 cm-es méretű tepsi nagyságúra, lekvárral vékonyan megkenjük, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Még fél órát kelesztjük.
    DSCN1142
    DSCN1144
    Cukros tojás sárgájával lekenjük és lassú tűznél sütjük. A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, akkor a 1/2 dl tejet felmelegítünk, a vaníliás cukrot belekeverjük és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz szép foszlós.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá