Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsenge zöldborsóleves vajgaluskával recept

Zsenge zöldborsóleves vajgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg zöldborsó
    • 2 nagyobb sárgarépa
    • 4 közepes krumpli
    • 1 kis vöröshagyma
    • 1 csapott ek liszt
    • 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 1 nagy csipet bors
    • 1 csapott kk só
    • 2 ek olaj

    Galuskához:

    • 5 dkg liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk. Utóbbit kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a répát, a krumplit, és jól átforgatjuk.

    Meghintjük egy evőkanálnyi liszttel, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben elkészítjük a vajgaluskát.

    Vajgaluska készítése:

    A tojást a vajjal elkeverjük, amilyen simára csak tudjuk, beleszórjuk a sót és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.

    Ha megfőttek a zöldségek, akkor a galuskát a levesbe szaggatjuk.

    Amikor feljöttek a tetejére, elzárhatjuk. Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Zöldborsólevest készítettem ma ebédre. Ki nem hagytam volna a zsenge zöldségből készült finomságot. Vajgaluskával gazdagítottam, és olyan virág formájú répaszeletek kerültek bele, amit a gyerekeim ajándékba kaptak gyereknapra, de frissen nem akarták megenni, a levesben pedig szívesen elfogyasztották.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá