Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves recept

Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csirkemell filé
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 30 dkg zöldborsó
    • 30 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír
    • 1 ek ételízesítő
    • 1 ek finomliszt
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1 pohár levestészta
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek tárkony
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:

    A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

    Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.

    A húst vékony csíkokra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.

    Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a levestésztát. Miután megfőtt a tészta, beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.

    Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá