Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos raguleves vajgaluskával recept

Tárkonyos raguleves vajgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csirkemell filé
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1 nagyobb krumpli
    • 2 dl zöldborsó
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • só, bors, chili paprika ízlés szerint
    • 2 tyúkhúsleves kocka
    • tárkony
    • 2 dl főzőtejszín

    Vajgaluskához:

    • 1 teáskanál vaj megolvasztva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt

    Elkészítése:

    A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk, majd rátesszük a csíkokra vágott húst és fehéredésig keverjük, majd a megtisztított, felszeletelt zöldségekat adjuk hozzá fűszerezzük (én a tárkonyt szinte csak a végén teszem a leveshez).

    Vízzel felöntjük, majd majdnem készre főzzük, mikor hozzáadjuk a zöldborsót és a galuskát.

    A galuskához a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojást, jól elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy kanállal szaggatható, kissé keményebb masszát kapjunk. teás vagy kávéskanállal a levesbe szaggatjuk.

    A tejszínhez a levesléből keveset merve, összekeverve öntjük a leveshez és összeforraljuk.

    Tálaláskor citrom levét adunk hozzá.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá