Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palóc leves recept

Palóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg színhús báránylapocka
    • 4 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 kávéskanál pirospaprika
    • 1 babérlevél
    • 1 csipet őrölt köménymag
    • 4-5 db burgonya
    • 25 dkg zöldbab
    • 2 dl tejföl
    • bors és só ízlés szerint
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát felhevített olajon félig megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 0.5 dl vízzel.

    Ha ismét zsírjára sül, beletesszük a jól megmosott, apró kockákra vágott húst, megsózzuk, babérlevéllel, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a köménymagot, és a zúzott fokhagymát.

    Fedő alatt többször megkevergetve puhára főzzük. Mindig csak annyi lé legyen alatta, hogy le ne süljön a hús.

    Hozzáadjuk a húshoz a krumplit, babot, répát, majd felöntjük annyi lével, amennyi levesre szükségünk van (Vigyázzunk, ne hígítsuk túl) Jól összeforraljuk, és tálalás előtt elkeverjük benne a főzőlével elkevert tejfölt.

    Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá