Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Köménymag leves / rántott leves recept

Köménymag leves / rántott leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 ek zsír
    • kevés köménymag
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 ek liszt
    • 1-2 csipetnyi fűszer
    • (só, őrölt bors, pirospaprika)
    • néhány babérlevél
    • friss petrezselyem

    Elkészítése:

    Ez egy rántott alapleves, ami több levesnek, például a csorgatott tojásleves alapja is. A zsírt felforrósítom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megpirítom, majd a lisztet hozzáadva kis lángon, zsemleszínű rántást készítek.

    A tűzről levéve folyamatos keverés mellett (vigyázva, hogy le ne égjen) őrölt pirospaprikát adok hozzá. Tovább keverem, és annyi vizet teszek hozzá, amennyit szeretnék. Ha sűrűbbre szeretném csinálni a levest kevesebbet, ha lazábbra, akkor többet.

    Megfűszerezem, kevés babérlevelet adok hozzá, és felforralom. Kész is a leves. Lehet pirított kenyérkockákkal vagy kiflivel tálalni, de állandó keverés mellett lazán felvert tojást is bele lehet csorgatni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá