Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülkös babgulyás bográcsban recept

Csülkös babgulyás bográcsban
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
3 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1-1,5 kg füstölt házi sertéscsülök
    • 1 kg marhalábszár
      10-20 dkg disznózsír
    • 1 fej fokhagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 db tv paprika
    • 1 db paradicsom
    • 4 db sárgarépa
    • 2 db fehérrépa
    • 1 db zeller
    • 0,5 kg burgonya
    • 1 kg fejtettbab
    • 3 db babérlevél
    • 2 ek liszt
    • 2 dl tejföl
    • 3-4 dkg sürített paradicsom
    • 3 ek őrölt fűszerpaprika
    • só-, bors-, őrölt fűszerkömény ízlés szerint
    • víz kb. 3 l
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Csipetkéhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb. 10 dkg liszt (amennyit felvesz)
    • pici só

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatjuk.

    A megmosott csülköt egy fazékban tegyük fel főni a szárazbabbal együtt. Adjunk hozzá néhány babérlevelet.

    A marhahúst tisztítsuk meg és vágjuk kockákra.

    A bográcsban azzal kezdünk, hogy készítünk egy jóízű marhapörköltet: a zsíron a hagymát megpirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd pici vízzel felöntjük és visszahelyezzük a tűzre.

    A felkockázott paradicsomot és paprikát a pörkölt alaphoz adjuk. Egy kevés ideig pároljuk, majd a kockára vágott húst is beletesszük és ízesítsük sóval, borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával.

    A hús enged kevés levet, ezt főzzük el, majd kevés vizet adjunk hozzá és ismételjük addig, ameddig majdnem megpuhul. Közben adjuk hozzá a paradicsompürét és, ha szükséges kevés vizet.

    A megfőtt csülköt kivesszük a főzővízből, majd amikor kihűlt, eltávolítjuk a csontokat és felkockázzuk (a főzővizet érdemes megkóstolni, mennyire sós, ha kell higítsuk még vízzel).

    Amikor a marhahús kb. 3/4-ig elkészült (ez 1-2 óra főzés biztosan) öntsük fel a csülök főzőlevével és a babbal, a kockára vágott csülökkel együtt. Hozzáadjuk a feldarabolt zellert, a karikára vágott répákat és végül a felkockázott burgonyát.

    Amikor minden megpuhult, adjuk hozzá a csipetkét és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc főzést követően ételünk tálalható.

    Tipp:

    Tipp: a legfinomabb, ropogós házi kenyérrel, aki szereti, annak erős paprikát és tejfölt is kínáljunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá