Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges fasírt recept

Zöldséges fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 2 marék zöldborsó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 15 dkg gomba
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 ek zsemlemorzsa
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a gombát apróra felvágjuk.

    Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, majd megpároljuk a hagymát. Ezután kiszedjük és kihűtjük.

    Szintén egy pici olajat öntünk a serpenyőbe, majd beletesszük az apróra vágott gombát és addig pároljuk, míg teljesen zsírjára sül. Ezután kiszedjük és kihűtjük.

    A zöldborsót enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és teljesen kihűtjük. A sárgarépát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

    Egy tálba tesszük a húst és hozzáadjuk a kihűlt hagymát, gombát, zöldborsót és a lereszelt sárgarépát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd jól összegyúrjuk.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megspricceljük kevés olajjal.

    Vizes kézzel a masszából egyforma méretű gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsában meghempergetjük, végül pedig a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé tesszük. Minden gombóc tetejét megspricceljük egy kevés olajjal.

    Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes lángon szép pirosra sütjük (sütés közben egyszer átfordítjuk a fasírtokat).

    A zöldséges fasírt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 157 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá